Menu Luk
Design uden navn (9)

Oplev EventSpace Asia House

EventSpace Asia House ligger i Københavns centrum, blot en kort gåtur fra Østerport Station og Langelinie. Den historiske bygning er ideelt placeret til at samle venner og familie ved specielle lejligheder, eller til konferencer og møder med kolleger og forretningspartnere.

Når du træder ind i Asia House, bemærker du straks den enestående atmosfære. Præget af europæiske byggetraditioner fra slutningen af ​​det 19. århundrede er husets arkitektur også tydeligt inspireret af datidens Orient. Bygningen blev opført i 1898, og var indtil 1907 hovedsæde for det Østasiatiske Kompagni. I de efterfølgende år fandt Asia House mange anvendelsesformer: Det blev brugt som ansættelseskontor for sømænd, billetkontor for passagerskibe, laboratorium og administrationskompleks for en farmaceutisk gruppe, internationalt uldhandelscenter, toldkontor, udstillingshal, og mere.

Det Østasiatiske Kompagnis lange søfartshistorie kan fornemmes i hele huset, fra modelskibene og malerierne til de nautiske instrumenter og ornamenter, der pryder lokalerne. Hvert af lokalerne i EventSpace Asia House er navngivet ud fra ØK’s søfart og det specielle forhold til Asien – fra Nakskov, der er kendt for sit skibsværft og som fødested for ØK-grundlægger H.N. Andersen, til Bangkok, hvor Andersen landede i en alder af 25 og mønstrede som sømand ombord på det siamesiske skib, Thoon Kramom.  Lokalet Selandia er ligeledes opkaldt efter MS Selandia, det første oceangående dieselmotorskib, lanceret i 1912. Lokalet Jutlandia er dedikeret til ØK-skibet af samme navn, berømt for sin rolle under den koreanske krig, hvor Danmark udsendte det som hospitalsskib, der leverede humanitær hjælp til FN-styrkerne i Korea. Lokalet Mandarin afspejler ØK’s lange historie og samarbejde med Kina.

Oplev mere historie – såvel som moderne dansk design – når du besøger Asia House, som i dag ejes af ØK’s Almennyttige Fond (ØK-Fonden).